středa 7. listopadu 2012

Nůďo není žádná nuda

I když je venku stále trochu chladněji, pustíme se dnes do nahého líčení. Základní pravidlo zní jako z té pohádky: vypadat nalíčené – nenalíčené.
I když se to nezná, je to kolikrát větší „fuška“, než výrazný make-up. Vaše ruka musí být při líčení lehká jako pírko, produkty jemné jako vánek a barvy světlé jako ranní světlo.
Nejdůležitější je přirozenost.
Tentokrát žádné tekuté nebo tuhé make-upy, žádná černá řasenka s efektem umělých řas, žádné „nafukovací“ lesky na rty a zaručeně „nepustitelné“ rtěnky.

Tentokrát se do toho pustíme pomaloučku polehoučku.

Když si chcete vyrazit s tváří „na Evu“, je ze všeho nejdůležitější čistá, hladká a zdravě vypadající pleť. Takže vaším nejlepším pomocníkem bude krémový korektor spíš tekutější konzistence, který houbičkovým aplikátorem nebo štětcem důkladně rozetřete všude tam, kde vám prosvítají žilky, flíčky nebo kruhy pod očima. Místo make-upu použijte pouze Tónovací krém (Tinted moistruiser, Tinted day cream). Tvář nakonec pocukrujte velejemným popraškem sypkého pudru. Druhá možnost je použít pouze sypký minerální make-up (mineral foundation). Pak už pudr není nutný a u nahého líčení vlastně ani vhodný.
Místo tvářenky použijte raději o dva až tři odstíny tmavší kompaktní pudr, nebo některý z odstínů paletky na tvář. Tímto odstínem můžete tvář také dotvarovat případně korigovat tvar nosu, lícních kostí a podobně. O tom už jsme si povídali v předchozích článcích.
Můžete také použít rozjasňovač, který dodá tváři zdravě vypadající zářivý vzhled. U nahého líčení by totiž pleť neměla být naprosto matná. To už by prozradilo, že jste se líčily.

Druhým důležitým bodem je upravené a přirozeně vypadající obočí. Stačí ho pročísnout kartáčkem od řasenky nebo průhledným gelem na obočí, který zafixuje jeho tvar. Ve většině případů je dávána přednost obočí nedomalovanému.
A teď nahé očko. Tady našlapujte opravdu opatrně. Lehce se můžete prozradit. Takže stíny jen v tělových barvách, bez perleti, bez stříbra a zlata. Nejjednodušší a velice efektní je vystínovat víčka odstíny z paletky na tvář. Barvy stínů by vždy měly odpovídat odstínu pleti. Tedy buď chladnější nebo teplejší. Vždy ale ve velice přirozených odstínech (viz. obrázek dole).
U nahého líčení se oko neobtahuje linkou. Pokud ale máte pocit, že bez ní budete příliš nevýrazné, vytečkujte si šedou nebo šedohnědou tužkou mezi řasami jemnou konturu.
Řasenka je dalším komplicem, který by na vás mohl vaše nalíčení „vykecat“. Takže řasenku raději hnědou nebo šedou, řasy natočit kleštičkami a přetřít jen jednou vrstvou od kořínků až po konečky. Pokud máte řasy opravdu tmavé, postačí jen bezbarvá řasenka (gel).
A nakonec rty. Nejdůležitější je, aby byly měkké, hydratované a bez šupinek. Tentokrát dejte tužkám dovolenou a spokojte se jen s krémovou rtěnkou v tělovém odstínu nebo s leskem (bezbarvý nebo jemně zabarvený). Odstín rtěnky nebo lesku by u nahého líčení měl být podobný barvě vašich rtů plus o dva až tři tóny tmavší. Rty by měly působit, jakoby se právě zarděly po polibku ;-x A nebo postačí jen zabarvený balzám na rty.
A co víc ? Víc už nic. Buďte sami sebou, protože právě tak jste nejkrásnější. A nebojte, tohle líčení není jen pro naháče ;-)





Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.