středa 28. listopadu 2012

Hrátky s minerálky

Zdá se, že minerální líčidla se už stala běžnou součástí trhu s dekorativní kosmetikou a prvotní nadšení pro tyhle kouzelné prášky jakoby odfoukl čas.
Pořád je ale co objevovat a minerální líčidla nabízí spoustu možností, jak se vyřádit.
Popusťme tedy uzdu fantazie a pojďme si trochu hrát.
Minerální make up má jedinečnou výhodu ve své sypké konzistenci a tak se dá různě mísit, míchat a kombinovat.
První věc, kterou můžete udělat, je, že si namícháte podklad přesně na míru. Máte možnost smísit různé „formule“ krytí a dosáhnout přesně takové krycí schopnosti, jakou chcete. Ani jasná ani matná, ani maska, ani závoj. Prostě právě ta vaše. Stejně tak máte možnost smíchat prášek tak, aby vyhovoval přímo vašemu odstínu pleti. Stačí si pořídit dvě až tři různá balení (formule, odstíny) pudrového makeupu a pak se pustit do alchymie.

 
Druhou možnost skýtají barvičky. Můžete si namíchat oční stíny podle svého gusta. Lesklé, matné, třpytivé, s holografickým efektem. Můžete vykouzlit přesně tu holubičí šeď s nádechem lila, kterou byste si přály a nikde ji nemají. Nebo přesně tu správnou matnou krémovou barvu pleti jako základ pro barevné stíny. Tu správnou fialovou, přesně tu pravou zelenkavou s trochou třpytu...záleží jen na vás, co budete chtít vytvořit.
Stejně tak si můžete namíchat tvářenku, která bude přesně pro vás.
Další možností je míchat pudrová/prášková líčidla s krémovými produkty. Tady uvedu jen pár zajímavých triků:

Máte hodně suchou pleť a pudrový make up se vám usazujte na šupinkách pleti? Máte pocit, že jste levé jak ta nejzahnutější šavle a pudr většinou skončí všude jinde, jen ne na vaší tváři?
Pak můžete pudrový make up smíchat se svým denním krémem a nanést jako klasický tekutý makeup. Podle množství vmíchaného prášku vytvoříte buď jemně tónovací krém, nebo naopak více krycí makeup.

Nosíte kontaktní čočky, máte citlivé oči, nebo prostě nesnášíte, když se kolem vás vznáší obláčky pestrobarevného prášku?
Smíchejte sypké oční stíny s krémovým přípravkem eye lid primer/eyeshadow primer a pak naneste na víčko jako krémový oční stín.

Líbí se vám minerální tvářenka tak moc, že k ní sháníte rtěnku ve stejném odstínu? Nebo chcete extravagantní rtěnku na Halloween nebo karneval?

Stačí vzít bezbarvou tyčinku na rty typu Labello, jemně ponořit do dózičky s tvářenkou nebo stínem a důkladně oklepat. Pak přejet rty a je to. Balzám na rty se na pleti smísí s práškem a vytvoří rtěnku.
Za sebe ovšem nedoporučuji tohle praktikovat příliš často, protože u sušších rtů bývá trochu potíž s vysušováním. Navíc není úplně prospěšné, si denně pochutnávat na drahém kamenní obsaženém v minerálních líčidlech. I když na druhou stranu, dost firem už prodává minerální rtěnky. Prostě všeho s mírou a nic se nemá přehánět ;-)
Stejně tak můžete minerální líčidla vmíchat do čirého nebo perleťového lesku na rty.

Dokonce i lak na nehty se dá ozvláštnit špetkou třpytivého minerálního prášku. Někdo čerstvě nalakovaný nehet obtiskne do hromádky očního stínu, sfoukne přebytek a po zaschnutí ještě zapečetí svrchním průhledným lakem. Někdo vmíchá špetku prášku přímo do lahvičky s lakem.

A když už jsme se zmínili o tom karnevalu, barvy na obličej se dají vytvořit jednoduše tak, že smícháte běžný krém s minerálními stíny a už si na tvář můžete malovat čínského draka, elfku nebo nebezpečnou tygřici;-)

Minerální líčidla se prostě dají použít stejně, jako profesionální sypké pigmenty.
Dokonce je možné smícháním se stylingovým krémem, gelem nebo voskem na vlasy vytvořit barevný stylingový přípravek, který dodá vašemu kohoutovi ty správné grády ;-)
Práce s minerálky má ale své zásady. Co budete potřebovat?

Plexi brýle na ochranu očí, plastový respirátor nebo látkovou roušku a rukavice. Jemňounký prášek se totiž dostane opravdu všude! A kdo by chtěl třpytivé plíce, že?
Určitě se hodí zástěra. Je dobré pracovat na omyvatelném povrchu. Pro míchání si připravte plastové špachtličky na nabírání krému (k dostání v obchodech s kosmetickými potřebami nebo někdy i v drogerii). Ale postačí i maličké plastové lžičky na zmrzlinu:-) A pak ještě prázdné, čisté a dokonale suché dózičky na hotový výrobek.

Je to trochu hra, trochu alchymie, ale hlavně velká zábava.
Tak nasaďte roušku, do kapsy zástěry přidejte trochu trpělivosti a pusťte tvořivost na špacír :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.