středa 7. listopadu 2012

Jak dělat velké oči

Pokud nemáte zrovna štěstí, že vypadáte jako postavička manga, někdy vám hlavou bleskne touha mít větší oči. Prostě pořádná kukadla;-) Make up nabízí možnost ty tůně nebo korálky jednoduše fingovat.

Jak tedy nalíčit oči, aby vypadaly větší ?

Vezmeme to krok za krokem.

Pomocí kulatého štětce ve tvaru kulky do pistole (crease brush) naneseme do ohybu víčka tmavší stín. Pro denní líčení postačí některá z paletky tělových barev, pro večerní zvolíme šedou nebo hnědošedou podle svého barevného typu. Stín do ohybu víčka by měl být matný.
Pomocí tohoto triku získá pohled hloubku a hlavně vyvoláme dojem, že je plocha víčka větší.
Pokud chceme oko ještě opticky zakulatit, naneseme stejný stín i do vnějšího koutku a pečlivě rozetřeme do ztracena.
Druhým krokem je projasnit horní pohyblivé víčko. Vyplníme ho světlým perleťovým stínem. Pro neutrální líčení se skvěle hodí stín v odstínu smetanovém nebo slonové kosti. Pokud se chceme trochu odvázat, vyberete si jemný pastelový odstín (lila, světlounce modrá, pistáciová, lososová atd.) Odstíny by ale vždy měly být velmi světlé a jemné.
Pro denní líčení je ale spíše vhodný stín matný. Službu udělá podobnou, jen efekt není tak silný.
Třetím krokem je zesvětlení místa pod obočím. Použijeme stín asi o jeden až dva odstíny světlejší než tón naší pleti. Oko se tak opticky otevře a rozjasní.

Takže to bychom měli horní víčko. A co spodní ?
Tmavším stínem, který jsme použili do ohybu, jemně zvýrazníme vnější třetinu spodního víčka a dál pokračujeme už jen světlým matným stínem, který jsme dávali pod obočí.
Pozor na tmavý stín po celé délce spodního víčka. Oko se tak opticky uzavírá a tedy spíš zmenšuje.

A teď poslední stínový trik. Do vnitřního koutku naneseme do tvaru maličkého písmena V světlounký perleťový stín (Světlovlásky jemně béžový, tmavovlásky mohou i bílý).
A stejný stín poťukáme na horní pohyblivé víčko těsně nad oční panenkou (při pohledu před sebe).
To je taková odrazka, která při každém mrknutí hodí jiskru a rozzáří oči.
Nakonec vedeme těsně kolem řas jemňounkou linku ostře ořezanou tužkou. Linka by neměla být příliš tmavá, aby oko nesevřela do temného kruhu a tedy nezmenšila. Takže uhlově černou raději necháme na jindy ;-)

Velmi důležitou roli hrají při optickém zvětšování oka řasy. Pokud je kleštičkami natočíme, zvednou se a vytvoří kolem oka vějířek. To opět přispěje k jakémusi „otevření“ a zvětšení oka. A samozřejmě nařasíme prodlužovací řasenkou.

A teď otázka: viděli jste někdy v obchodě bílou tužku na oči ? A říkali jste si, na co ta hloupost asi tak může být ?
Dámy s kulatými velikými zraky si na vnitřní víčko dávají černou. My, které musíme fixlovat, si dáme právě tu bílou. Cože ? Vnitřní víčko ? Tedy, v češtině pro to nemám vhodný výraz a tak zaexperimentuji - je to taková ta okenní římsa nad spodními řasami. Tak právě tu vymalujeme bílou tužkou. Opticky se spojí s bílou barvou bělma a tím pádem vytvoří dojem, že oko je větší a jasnější.
Ovšem pozor, ať nevypadáte, že vám do oka napadala mletá křída. Stačí tužkou jednou dvakrát přejet.
Když nakonec vyčešeme obočí jemně směrem vzhůru, máme hotovo.

Můžeme házet oči na všechny strany a k tomu si dát třeba...mango;-)






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.