středa 7. listopadu 2012

Chladný podzim

I když se nám letošní léto řádně opozdilo, podzim brzy přijde. Nebudu psát, že klepe na dveře, on už má totiž mezi těmi dveřmi nohu.
A to znamená, že přijdou do módy podzimní barvy.
 Nikdy jsem nepochopila, proč se máme halit do podzimních barev, když je do nich bez tak zahalená celá příroda. Ale budiž. I letos bude moderní barevná paleta spadaného listí a do toho sem tam trochu zelené tlejícího mechu a hnědé blátivých cest.
No dobře, zkusím to přeci jen trochu optimisticky.
Potíž s podzimem ovšem je, že má velmi omezený výběr barev a všechny do jedné jsou hřejivé. Bronzová, zlatá, rezavá, temně mechová...a na koho se takové barvy nehodí, musí si počkat na zimu, aby se mohl jít klouzat.
Hřejivé barvy podzimu se opravdu nehodí na každého, a tím méně na výrazně chladné typy. Bledá blondýnka typu severské víly bude s rezavozlatýma očima vypadat jako uplakaná holčička, která mamince vybrala skříňku s líčidly. A cihlová rtěnka dodá nelichotivý „vykřičený“ dojem. Stejně tak tmavovlasá Sněhurka bude v teplých barvách vypadat, spíš že má teplotu :-(
Co s tím?
Naštěstí nejsme ovce, abychom si na povel barvili vlnu nastejno. Takže co si chladnokrásky můžou z podzimního líčení vybrat?

Odpověď zní víno:-) Vínové rty, tmavě fialové linky a výrazné řasy. A nebo temně fialové kouřové oči a k tomu jemná tělová rtěnka.
Pokud vás baví zelená, můžete se soustředit na ni. Temně zelená linka na horním víčku pečlivě vykreslená tužkou a nebo naopak jemně rozetřená stínem dodá oku jiskru podzimní nálady i bez toho listí.
Pokud si přeci jen nechcete nechat ujít trochu té teplé záře, můžete ke kouřovému líčení vklepat jemný poprašek zlatého nebo bronzového stínu doprostřed víčka. Základní barva líčení bude fialová , šedá nebo temně zelená a ta špetka zlatavého třpytu dodá jen zajímavý detail.
Stejně zafunguje i jemná zlatavá linka na vrchním víčku. Tu ale u chladného typu vždy nanášejte až na hotové líčení v barvách, které mu lichotí. Samostatně by opět neměla protiklad, který by ji vyvážil.
U líčené rtů je postup podobný. Trocha zlatavého lesku nebo rtěnky jemně nanesená doprostřed spodního rtu o vás řekne, že víte, co se na podzim nosí, ale nebudete vypadat jako oběť módního trendu.
Ještě bych ráda shrnula, jak dovedou být podzimní barvičky zrádné:

Výrazně teplé oční stíny dokáží z majitelky chladně modrých očí udělat angorského uplakánka.

Rezavá nebo cihlová rtěnka umí vykouzlit nepříliš okouzlující žluté zuby a chladnému typu poslouží jako zaručený prostředek k dosažení vzhledu stará dryáčnice.

Terakotově zbarvená tvářenka umí na chladné pleti udělat působivě ušmudlaný efekt s názvem „zakopla jsem na antuce“.
Teplé barevné typy si naproti tomu v podobných barvách často přímo libují a ještě jim to, potvorám, sluší.
Tak to vidíte, jaká je to nespravedlnost!
Ale co, my ledové královny si počkáme na zimu. Ta bude naše :-)


P.S. Na téhle paletce je pěkně vidět, které barvy se hodí pro který typ. Barvičky v levé polovině sluší chladnému barevnému typu a barvičky napravo sluší zase typu teplému.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.