neděle 17. března 2013

Jaká řasenka na jaké řasy?

Koupíte si řasenku, na kterou přísahají všechny vaše kamarádky i vaše oblíbené filmové hvězdy a místo hustého vějíře dlouhých řas máte umatlané chuchvalce. Co to? Máte snad nějaké „vadné“ řasy? Je s vámi něco v nepořádku?

Ale ne, to se jen ukázalo, že na každý typ řas se hodí jiná řasenka. A stejně jako všechny ženy nemohou nosit stejný typ podprsenky, nebude jim vyhovovat stejná řasenka.


Jak tedy vybírat?

Nejdřív je třeba zjistit, zda nám bude vyhovovat spíš silikonový hřebínek s ostny nebo klasický kartáček.

Pokud máte hustší řasy, lepší službu vám udělá silikonový kartáček nebo hřebínek. Řasy totiž pročeše a oddělí. Každou řasu zvlášť potáhne tuší a pokud řasenka slibuje prodlužující efekt, je možné, že i ten se dostaví.
Zatímco kartáček klasický se vám do hustých řas spíš zachytí a opatlá je nerovnoměrnými nánosy tuže, která se mezi jednotlivé řasy vůbec nedostane. To pak zbývá jediné, vzít očištěný hřebínek ze staré řasenky nebo speciální hřebínek na řasy a pročesávat, pročesávat, pročesávat do zblbnutí, nebo dokud vám nedojdou nadávky.

Pokud máte naopak řasy řídké, přijde vám ta obalovací funkce klasické „štětky na lahve“ vhod. Řasy jsou dál od sebe a proto se tolik neslepí, zato se na ně vejde silnější potah tuže a řasy tudíž budou vypadat silnější, tedy celkově hustší.
Silikonové prstíky vaše tři řasy dvěma řadami prostě jen pročísnou a v kruté skutečnosti ukážou realitu. Nic víc.

Pokud máte řasy dlouhé, opět lépe poslouží silikonové hřebínky/kartáčky. Pokud byste ještě navíc chtěly objem, můžete ve druhé vrstvě přidat řasenku s klasickým kartáčkem.

Jestliže máte řasy krátké, je opět lepší silikonový hřebínek. Při nanášení druhé vrstvy se soustřeďte hlavně na vrchní třetinu řas, aby byla tuž vytažená až do špiček.
U krátkých řas příliš nedoporučuji zhušťující řasenky nebo řasenky s velkým klasickým kartáčkem. Čím silněji budou řasy obaleny, tím budou působit kratší.

A jsme u kombinování. Ano, při líčení můžete kombinovat víc řasenek. Co vám nedá jedna, s tím pomůže druhá.
Dlouhé řasy zdůrazní běžná řasenka s pročesávacím kartáčkem/hřebínkem, ale ve druhé vrstvě můžeme přidat objem řasenkou s kartáčkem klasickým.

Řídké řasy opticky zesílí/zahustí mohutný kartáček na volumizační řasence, ale pak můžeme protáhnout špíčky řasenkou prodlužovací. Atd. Atd.

Je třeba, aby jednotlivé vrstvy nejprve zaschly. Takže pečlivě nalíčit obě oči a pak se vrátit k tomu, které jsme „řasily“ jako první.

U řasenek je to prostě něco za něco: zhušťovací řasenka neprodlouží a leckdy řasy opticky zkrátí. Prodlužovací zase nedodá objem. A pozor, voděodolné řasenky mají tendenci dělat řasy kratší. Takže sice nebudete vypadat jako Alice Cooper po koncertě, ale holt budete muset obětovat něco ze své ohromující délky :-p ;-)

Například v mém případě je to následovně:
Mám husté a dlouhé řasy, ovšem světlé. Jakákoli řasenka s klasickým kartáčkem tedy okamžitě letí k někomu jinému. Moje řasy totiž akorát tak slepí a opatlá nerovnoměrným nánosem, takže vypadám jako Sazínek. Pro mě tedy klasický kartáček ne-e. Čím větší, tím horší.

Nepomůže mi ale ani plastový plochý hřebínek, jaké byly moderní asi před osmi deseti lety. Zoubečky tohohle nástroje jsou příliš u sebe a moje husté řasy naprosto míjejí.

Takže pro mě jedině silikonové ostnáčky. Nejlépe kratší ostny na jedné straně kartáčku a delší na druhé. A nebo kombinace kratších a delších a na špičce maličký ostnatý palcátek :-))

Při výběru řasenky je tedy nejdůležitější vzít v úvahu, jaké máme řasy a pak teprve, co si od řasenky žádáme za zázraky. Protože pak se tyto někdy i dějí :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.