středa 7. listopadu 2012

Dlouhej kouř

Takže dnes přichází na scénu žádané kouřové líčení. Tenhle styl se údajně vrací na módní výsluní, ale pravda je, že z módy nikdy nevyšel. Je to univerzální styl zdůraznění očí, který se hodí pro všechny typy, dokonce i pro nekuřáky ;-p
Nejdůležitější je zvolit správné odstíny šedé či hnědé, což jsou základní barvy pro tento typ „začouzeného“ oka. Můžete se doslechnout i o fialovém, modrém či zeleném kouřovém líčení. Tam se výraz „kouřové“ odvolává na techniku použití, prolínání a aplikování očních stínů. Základní kouřové líčení je samozřejmě v šedé, hnědé nebo hnědošedé.

Vždy je třeba si vybrat správné odstíny šedé (či hnědé) a pak si zvolit intenzitu líčení. Kouřové líčení si mohou dovolit i velmi světlé typy, ale pak musí být méně intenzivní a nikdy ne s použitím hnědých odstínů.

Takže, jak si efektně zahalit pohled do dýmu a při tom se vyhnout vzhledu popelky, která právě složila dva uhláky ?
Kromě očních stínů (nejčastěji se používají pudrové) je třeba si také vybrat kvalitní štětec. Měl by to být štětec na oční stíny, hustší a s měkkým a hebkým vlasem. Nezáleží na značce nebo materiálu, vždy je důležité, aby byl štětec dostatečně hustý a měkký. Tak docílíme prolínání barev a měkkých linií.

Základní a jednoduché kouřové očko ;-) :
Potřebujeme tři odstíny šedé v intenzitě od nejtmavší po nejsvětlejší, plus jeden stín v tělové barvě. Pokud je líčení na večer, mohou stíny obsahovat perleť ale ne příliš.
Nejjednodušší je následná aplikace těchto tří odstínů šedé (či hnědé).
Středně tmavým odstínem vyplňte celé horní pohyblivé víčko až k ohybu. Nejsvětlejší odstín aplikujte do ohybu víčka. Obě barvy pečlivě rozetřete do ztracena. Nesmí být vidět žádné znatelné přechody. Pak tělovým stínem „rozsvítíte“ zbývající část víčka pod obočím. Aby líčení nepůsobilo příliš smutně nebo podmračené, můžete špičkou aplikátoru nebo maličkým štětečkem aplikovat trochu tělového stínu také k vnitřním koutkům oka. Nakonec vezměte nejtmavší šedý stín a obtáhněte jím oko podél linie řas (spodní i horní). K tomu můžete použít i hranu pěnového aplikátoru, který jinak profi vizážisté dost odsuzují. Tato nejtmavší barva tvoří konturu kolem oka a tak ji můžete, ale nemusíte roztírat do ztracena. Záleží na vás, co se právě vám líbí.

K tomuto jednoduchému kouřovému líčení není třeba používat linku nebo tužku. Stačí jen pečlivě natočit a zdůraznit řasy. Oko samotné je při tomto líčení dost výrazné, takže pozor na přílišné nánosy řasenky. Lépe působí precizně oddělené a protažené řasy, než „muří nožky“.
Pokud linku použít chcete, bude efekt intenzivnější a hodí se spíš na večer nebo na „gotické“ líčení. Pak si můžete zvolit, zda obtáhnete celé oko podél řas tenkou černou linkou pomocí kajalové tužky, nebo jen uděláte linku na vnitřní stranu spodního víčka (tím dosáhnete intenzivnějšího dojmu). Také můžete na horní víčko vykreslit černou tekutou linku. Pak bude líčení velice intenzivní.
Jak už jsem řekla, kouřové líčení si může dovolit každý. Záleží na odstínech a intenzitě. Vždy vybírejte s citem. Co sluší kamarádce, nemusí slušet vám a naopak.

Obecně platí, že k hnědým očím a tmavým vlasům se hodí spíš šedohnědé až hnědé odstíny – černá káva, kakao, čokoláda. A samozřejmě čistě černá.
K zeleným očím se hodí měkčí odstíny hnědé a hnědošedé.

K modrým očím se hodí chladnější šedá – ocelově šedá, antracitová, uhlově šedočerná.
A k velmi světlým očím i vlasům je vhodnější spíš světlejší šedá – popelavá, holubičí šeď.
U kouřového líčení je třeba dávat pozor na „popílkový spad“. Tedy na drobečky a částečky stínů, které vám při aplikaci ulpějí na lícní kosti a pod okem. Tyto nežádoucí stopy je nejlepší nasucho omést hustým štětcem. Pokud jsou ve stínech třpytky, použijte lepící pásku. Několikrát ji „naslepo“ obtiskněte o kůži na ruce a když přestane tolik lepit, poťukejte pleť tam, kde se objevil nežádoucí spad a částečky stínů se na lepenku zachytí. Na závěr můžete pleť znovu jemně přepudrovat, abyste zahladili veškeré stopy.

Takže, vyberte si trio šedavých stínů, vhodný štětec a pak můžete zapálit roznětku uhrančivého kouřového pohledu.
A nezapomeňte, že ke kouřovému (nikoli zkouřenému) oku se hodí jen jemná tělová rtěnka či lesk. To už by nebyla pohádka ani popelce, ale spíš o princezně z E55 ;-)









Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.