neděle 25. listopadu 2012

Jasně zubatá

Až po několikerém použití této bělící sady mě napadlo, že by bylo možná záhodno na ni udělat recenzi. A proto sice trošku pozdě, ale přeci jen přináším hodnocení.

White pearl – sada na domácí bělení zubů.

Krabička se dá zakoupit v drogerii za pár set korun a obsahuje: tubu s bělícím gelem, plastovou stříkačku na aplikaci gelu do nástavců a plastové nástavce samotné. Pak ještě letáček s podrobným návodem a popisem produktu.
Většinou kupuji sadu Single, která vystačí asi na 65 aplikací, tedy jednotlivých bělení.
První, co je po rozbalení třeba udělat, je úprava nástavců vaší hubce na míru. Vezmete tedy tyto věrné přátele každého hokejisty a na pár vteřin je dáte do horké (nikoli vařící) vody. Nástavce trochu změknou a díky tomu si je po nasazení na zuby pomocí prstů snadněji vytvarujete. Jde hlavně o to, aby nástavec kopíroval tvar vaší čelisti, žádná dokonalá forma na váš chrup se nekoná. Pokud vám chybí osmičky nebo máte krátkou čelist, budou vás konce vzadu v ústech asi trochu tlačit. Proto je můžete nůžkami prostě odstřihnout. Ale je třeba dvakrát měřit a jednou stříhat, protože jiné formy na bělení mít k dispozici nebudete.

Jakmile vytvarované nástavce vychladnou, můžete se pustit do bělení.
Podrobný návod najdete také na webu, jehož adresa je uvedena přímo na letáčku.

Bělící gel se nehodí pro majitele a majitelky citlivých zubů, nebo aspoň ne pro ty, jež neholdují masochismu. On někdy stačí i takový lechtivě odhalený krček zubu a člověk si pěkně užije. Au.

Před bělením je třeba se ujistit, že nemáte žádné neošetřené zubní kazy a podobně. Prostě v zájmu svého nejen pěkného ale i zdravého chrupu je opravdu dobré se přiloženým návodem řídit. Člověk si tak ušetří minimálně trochu té bolesti.

Bělení se provádí po vyčištění zubů, jinak by si totiž člověk nebělil zuby, ale jen odstraňoval aktuální špínu. Doporučuje se bělit 2x denně aspoň 30 minut.

Já to tak dělám. Ráno po snídani si vyčistím znovu zuby a během hledání novinek a zpráv na internetu si půl hodinky posedím s buldočím výrazem u počítače. To samé večer po večeři, když vím, že už nic jiného jíst nebudu.
Doporučuji se během bělení něčím rozptýlit, protože to není zrovna příjemné. Vypadáte jako buldok a může se stát, že taky tak budete slinit. Tudíž je dobré se uchýlit někam, kde vás nikdo neuvidí a taky po vás nebude vyžadovat žádnou komunikaci. Protože s plnou hubou silikonu se mluvit prostě nedá. A vaši blízcí by se mohli při pohledu na vás, jak huhláte a sliníte, vyděsit a volat doktora Chocholouška.

Na tomto místě chci poznamenat, že se vždycky cítím jako hokejista a upřímně nechápu, jak s něčím podobným v hubě mohou na ledě komunikovat.

Po uplynutí daného časového limitu se můžete z trestné lavice zvednout a s úlevou jít ty věci vyplivnout do umyvadla a pořádně si vypláchnout pusu. Já osobně doporučuji pak použít balzám na rty, protože gel smíchaný se slinami má tendenci je vysušovat.
Po vypotřebování jednoho single balení mám pravidelně zuby bílé až dost a žádné další bělení není třeba. Po prvním vypotřebování celého balení jsem byla v pozitivním šoku, jak bílé mohu svoje zuby mít. Všichni v rodině máme totiž lehce zažloutlou sklovinu. Takže tenhle bělící gel odstraní nejen nánosy plaku, zabarvení po kávě, čaji, víně a podobně, ale taky trochu projasní barvu skloviny.
Ne, nevypadám jako hollywoodská hvězda, která si nechala na vlastní nudně obyčejné zuby nasadit zářivě blyštivé běloskvoucí fazety. A ani bych tak vypadat nechtěla. Ale mám zuby výrazně bělejší beze stopy plaku a počínajícího zubního kamene.
I když se gel nanáší jen na přední stranu nástavců, po smísení se slinami v ústech se dostane i na zadní stranu zubů, nebo mezi ně. Což je skvělé v případě, že máte zuby natěsnané na sebe nebo dokonce trochu přes sebe a normálně se vám špatně čistí.

Tuhle sadu používám pravidelně, vždycky tak po 6-8 měsících si koupím jednu Single balení a celé ho vypotřebuji. To mi bohatě stačí. Vzhledem k tomu, že si zuby čistím důkladně 2x denně, nepotřebuji si mezi tím chrup nijak dobělovat.
Ale záleží na vašem režimu. Pokud kouříte, pijete červené víno, berete léky ovlivňující barvu zubů atd., vydrží vám zoubky bílé kratší dobu.

Já si například potrpím na čaj a kávu a tak jsem si zvykla si po dopití šálku vyplachovat ústa čistou vodou. Konec konců taková káva odvodňuje a doporučuje se po ní vypít sklenku vody :-)

Tak a teď: úsměv, prosím! A blesky budou jenom lítat.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.