úterý 6. listopadu 2012

Benefit

Ze svého prvního lovu na benefit jsem si odnesla novou limitovanou kazetku, tužku na obočí, a jako dárek kosmetickou taštičku s mini řasenkou a mini primerem.

Dnes se tedy tomu zázraku podíváme na zoubek.
První, co vás na značce benefit zaujme, je trochu panenkovský retro vzhled a typické obaly z tuhého papíru. Opravdu působivé a navíc ekologické, to se musí uznat.
Pak si všimnete, že tahle značka má hned několik unikátních kosmetických výrobků, které nikdo jiný nemá, a nebo má, protože kopíruje benefit ;-)

A protože jsem vždycky chtěla zkusit těch zázraků víc, líbí se mi různé kazetky s miniverzemi.

Tahle konkrétní pochází ze trojice limitovaných krabiček, které jsou k dostání pouze v dané černobíle proužkované parfumerce. Jsou za rozumnou cenu i bez slevy.
Všechny krabičky obsahují 4 mini výrobky, jen v trochu jiných odstínech. TropiCoral je laděná do korálové, FeelingDandy je laděna do jemně narůžovělé a konečně „moje“ SugarLicious je neutrální starorůžová.
Kazetka má typický obal z tuhého papíru připomínající truhličku na dětská tajemství. (Jako taková se dá taky po vyjmutí líčidel použít). Na vnitřní straně víka je velké zrcátko a kromě líčidel je ještě přiložen mini štěteček na tvářenku. Napadlo mě, že by mohl být ze hřívy koníků My Little Pony, ale to snad ne :-))
A co že jsou ty 4 obsažené zázraky? Benefit do svých krabiček dává v první řadě zmenšeniny svých legendárních výrobků a jinak tomu není ani tentokrát. V mojí sladké krabičce je tedy malý BeneTint, neboli tekutý pigment na rty a tváře, HighBeam, což je jemně narůžovělý rozjasňovač, čtyřbarevná tvářenka Sugarbomb a stejnojmenný lesk na rty, který je letošní novinkou.
BeneTint má v lahvičce sytě třešňovou barvu, ale pleti nebo rtům dodá jen jemný sněhurkovský ruměnec. A pozor, voní jako sama Šípková Růženka, na to si člověk musí chvilku zvykat. HighBeam vypadá na pleti podobně jako v lahvičce, musí se s ním tedy opatrně. Ostatně jako s každým rozjasňovačem. Takovýto tekutý je lepší nanášet ještě před pudrováním. Tvýřenka je zajímavá v tom, že si jednotlivé odstíny můžete namíchat podle svého. Stačí štětcem přejet po vybraných barevných výsečích. Pokud smícháte všechny odstíny, dá se Cukrovábomba použít i jako jemný bronzer. Lesk vypadá v tubě sytě starorůžový, ale na rtech je velmi přirozený. Krásně zvýrazní přirozenou barvu rtů chladných barvených typů. Voní jemně květinově, taky jsou tam růžičky, ale už to není celá kytice jako u BeneTintu. Lesk se dá použít také po nanesení BeneTintu a vznikne trochu výraznější líčení rtů.
V krabičce jsou ještě kartičky s typy na použití jednotlivých výrobků.

Za sebe musím říct, že se mi líbí možnost v rámci jedné krabičky vyzkoušet hned několik výrobků a zatím to vypadá, že minimálně dva si v budoucnu pořídím v regulérní velikosti. Cukrová bomba postrádá zlatobronzový nádech většiny tvářenek a bronzerů, takže je pro mě naprosto ideální a beneTint je přirozenější než většina tekutých pigmentů, co znám :-)

A až vymaluju malovátka, budu si do krabičky chovávat ta tajemství, jen nevím, jestli budou zrovna dětská...


A protože s největší pravděpodobností nebudu dělat samostatnou recenzi na tužky na obočí, přihodím tu benefitovou sem.

Dlouho jsem kolem ní chodila a snažila se si v duchu ospravedlnit takovou investici. Ani po slevě žádná láce :-( Jenže už jsem prostě ztratila nervy s nabídkou kosmetických značek pro světlé typy. Cokoli je vydáváno za tužku na obočí pro blondýny nebo světlovlásky (pro zrzky neexistují radši vůbec), má odporný odstín připomínající buď plnotučnou hořčici nebo dětský průjem. Prostě okrová. Zkuste si na ksicht namalovat okrové obočí. Třikrát fuj.
Tahle tužka v nejsvětlejším odstínu (light) tenhle ohavný podtón nemá. K dokonalosti jí podle mě sice ještě chybí trošku šedavější tón, ale to už bych chtěla opravdu moc ;-))
Tužka není měkká ani se nerozmazává, takže si místo obočí nenamatláte tlusté dálnice. Protože kreslí jemně, můžete postupně přidávat na intenzitě. Barva se nechytá na chloupky, takže líčení je rovnoměrné. Po několika vteřinách jakoby zasychá a pak už ji nesmáznete ani za nic.
Na konci tužky je ještě praktická spirálka, kterou obočí hned pročešete. To doporučuji udělat ještě před zaschnutím tužky. Trošku tím můžete zjemnit její tahy.

Za mě tedy spokojenost zhruba 90%, na tu dokonalou ještě budu čekat ;-)

Když jsem s „novým“ obočím vyšla na světlo světa, doslechla jsem se, že se mi prý hodí k pihám. Hm, tak já nevím :-/ :-))




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.