středa 7. listopadu 2012

Červené rty pro každého

Hodně dívek, žen a dam má zato, že se na ně červená rtěnka nehodí, nebo na ni nemají odvahu.
Tentokrát si ukážeme, že červené rty neznamenají jen krvavě rudou dokonale ohraničenou rtěnku ve stylu Pin up, kterému jsme se už věnovali.
Červená se dá nosit různými způsoby a každá z nás si může najít ten svůj.
Nejprve si vyberte odstín, který se hodí právě k vám. Nejdůležitější je zvolit podle tónu pleti a barevného typu rtěnku v chladném nebo hřejivějším tónu.


Chladné Sněhurkovské typy můžou volit výraznou třešňovou, burgundskou nebo krvavě rudou. Jemnější typy pak zvolí malinovou, rybízovou nebo melounovou.
U teplých typů krásně vynikne karmínová, barva chilli papriček, tomatové omáčky nebo vlčích máků. Pro jemnější typy se hodí jahodová.
Pak zvolíme intenzitu.
Pokud nemáte na výrazně rudé rty odvahu, neznamená to, že pro vás nemá červená rtěnka využití.
Rtěnku vklepejte prstem do rtů a použijte ji pouze k jejich jemnému zabarvení. V tomto případě se nepoužívá konturovací tužka a výsledek vypadá, jako byste si právě pochutnaly na červeném ovoci nebo dopily červené víno.

Pokud na červenou rtěnku už sbíráte odvahu, naneste poklepávání rtěnku přímo z tyčinky. Nevykreslujte ale konturu a tyčinku po rtech neroztírejte. Výsledek bude trochu výraznější, než v předchozím případě, ale stále docela lehký.
Pokud se rozhodnete, že to s červenými rty zkusíte v plné parádě, je kontura naopak velmi důležitá.
Jestli nemáte s konturkou jistou ruku, můžete postup obrátit. Nejprve po rtech rozetřeme rtěnku a teprve pak vykreslíme kontury. Vždycky je lepší rtěnku do rtů zapracovat štětečkem, což můžeme udělat i po jejím rozetření přímo z tyčinky.
Takže máznout rtěnkou a pak po rtech důkladně rozetřít štětečkem. Nejen, že přesně vyplníte tvar rtů až k okrajům, ale zároveň červené pigmenty zapracujete do pleti, takže bude barva všude rovnoměrná.
Štětečkem se barva krásně vpraví do všech záhybů a linek na rtech a následně i trochu déle vydrží, než když ji prostě jen mázneme po povrchu rovnou z tyčinky a necháme tak.
Důkladné nanesení je v případě červené opravdu důležité. Není nic trapnějšího, než dáma, která má na obličeji křivé červené proužky zhruba tam, kde v rychlosti vytušila rty. Stejně nehezké jsou také upírské koutky, kdy se barva roztéká do linek na kůži po stranách rtů.

Jestli se teprve učíte červené rty „nosit“, můžete v této chvíli celou pluchu rtů obtisknout do kapesníčku . Na rtech ulpí pouze jemná vrstva, která se vsákla do pleti.
Pokud chcete dokonalé červené rty se vším všudy, můžete je nakonec ještě přejet celou tyčinkou a následně mezi nimi opravdu jen velice jemně stisknou kapesníček. Tím se odsaje silná vrstva na povrchu a vy nebudete vypadat zmalovaně ;-)

Ještě jeden trik vás uchrání trapasu s červenými zuby. Na okamžik si zahrajte na sex bombu a vsuňte si prst do našpulených rtů. Pomalu ho vytahujte a snažte se nesmát. Čím lépe se vžijete do role, tím víc barvy z vnitřní strany rtů ulpí na prstu. Je to přesně ta barva, která by se vám později pěkně otřela o zuby ;-)

Ať si vyberete jakoukoli intenzitu či styl líčení červenou rtěnkou, vyhnula bych se použití lesku. Lesklé rudé rty přenecháme raději herečkám v porno filmech a provozovatelkám nejstaršího řemesla ;-)




 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.