neděle 29. září 2013

Co, kromě draků, letos na podzim letí

Astronomický podzim začal 22. září, ale podzimní trendy v líčení se rodily už někdy před 10-12ti měsíci. Co si pro nás tedy přehlídková mola a kosmetické firmy připravily?

Letos trochu netypicky ustupují do pozadí výrazně podzimní teplé barvy typu bronzová, mechově zelená a rezavá. Ke slovu se dostávají barvy záhadné elegance šmrncnuté tu a tam i gotikou. Na přehlídkových molech nebyla nouze o klasické krásky z dob největší slávy Hollywoodu, ale často na něj vykročily i dámy, u kterých měl člověk pocit, zda už nejsou blízko smrti. (A to nejen díky jejich tradičně výrazné podváze).
Vybrala jsem několik trendů, které se dají při troše snahy přenést i do naší živé reality :-)

Hollywood se jemně odráží ve staronovém trendu klasicky červených rtů, kterým sekunduje jen jemné líčení očí, případně klasická černá linka s ocáskem. Rty jsou precizně vyplněné sytě červenou, kontura je jasná, ale pečlivě zapracovaná do barvy rtěnky. Takže žádné klaunské rty. Vše musí být dokonalé. Rty se nelesknou, často jsou spíš matnější. Několik značek ve své kolekci uvádí dokonce naprosto matné rtěnky.


















U klasické červené je důležité věnovat pozornost správně zvolenému odstínu – pro teplé barevné typy spíš do oranžova, pro chladné spíš s modrým podtónem. Klasika z nejklasičtějších je barva vlčích máků, která sluší spíš teplejším barevným typům, zatímco pro chladnější typy tu máme barvu rudých růží.

Červená rtěnka má zvláštní moc rozzářit oči. Bělmo se zdá bělejší a panenky výraznější. Proto postačí precizně nalíčit řasy a je hotovo. Pokud přeci jen chcete očím dodat konturu, zvolila bych jen vlasově tenkou linku těstě u kořínků řas.



Ovíněné rty. Druhý trend líčení rtů se ubírá mnohem ležérnějším směrem. Dáma má rty jako po dopití červeného vína - nerovnoměrně pigmentované, kdy je barva nejintenzivnější na vnitřní straně rtů a směrem ke krajům se rozpíjí. Toto líčení sluší spíš plnějším rtům, naopak by se mu měly vyhnout slečny a dámy, které mají rty vyloženě úzké. I když se zdá, že tohle líčení je hračka, není tomu tak.
Rty se líčí buď tekutým pigmentem vínové barvy, který se vklepává do kůže prstem. Tady je důležitá rychlost, protože pigment se rychle vpíjí a zasychá. Druhou možností je použití vínového odstínu rtěnky. Barvu opět vklepeme do rtů prstem nebo trojúhelníkovou houbičkou na makeup. S houbičkou dosáhneme rovnoměrnějšího rozetření i delší trvanlivosti. Záleží pouze na vás, zda barvu rozetřete až ke krajům rtů, nebo se soustředíte pouze na střed. Při tomto líčení se neobtahuje kontura rtů, nechává se doztracena.

Co se týče líčení očí, vybrala jsem opět dva trendy.

Prvním jsou klasické kočičí oči. Tužka nebo stíny se u vnějšího koutku protáhnou nahoru a ven, aby vznikl dojem podmanivého kočičího pohledu. Rozdíl mezi tímto líčením a kouřovým je v tom, že stíny nepokrývají celou plochu víčka, nepřesahují ohyb víčka a neobklopují celé oko. Můžete stíny použít pouze ke zvýraznění kontur oka a nakonec je u vnějšího koutku rozetřít nahoru a ven. Stín či linka vždy vybíhá směrem ke konci obočí.
Profíci i amatéři si tu rádi vypomáhají trikem s lepící páskou. Izolepu/kancelářskou lepící pasku několikrát nalepte na hřbet ruky a odlepte, aby se snížila její přilnavost. Pak ji nalepte tak, aby spojovala vnější koutek oka a vnější konec obočí. Tím si vyhradíte prostor pro líčení, který linka ani stíny nepřekročí a po odlepení máte krásnou rovnou linii. Tu samozřejmě můžete následně podle libosti jemně rozetřít. Při této technice bych poradila pásku nepřilepovat moc silně a dávat pozor na řasy ;-)

Druhým trendem je fialové kouřové líčení. Na klasické kouřové líčení použijeme odstíny temně fialové a vínové. Švestková a bordó bude slušet chladnějším typům, zatímco lilková teplejším. Tmavě fialová se letos týká i tužek na oči, očních linek a dokonce i řasenek. Pokud se na kouřové líčení necítíte, nebo si tolik nevěříte, uděláte parádu i s fialovou linkou na horním víčku a fialovými řasami ;-)


Pokud se bude pouštět do fialového kouře, doporučila bych nedávat světlejší fialové tóny přímo k oku nebo k vnitřnímu koutku. Pak totiž vzniká efekt alergického oka, neboli zarudle vypadající pohled :-(

Mně osobně se líbí všechny tyto trendy a když budu mít hravou náladu, určitě se do nich pustím.










Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.