středa 12. prosince 2012

Výbavička

V dnešním blogu se zamyslíme nad tím, kolik šmudlátek, malovátek a krášlítek opravdu potřebujeme mít neustále po ruce.
Opravdu musíme v naší kabele (kabelka se tomu nedá říkat od chvíle, kdy by se nám do ní vešla celá husa) přenášet kosmetickou výbavu, se kterou bychom pohodlně přežily i výlet na Mars?
Kolik už jste viděli kosmetických taštiček, ze kterých se linula prapodivná vůně vylité voňavky smísená s tlejícími pozůstatky rtěnek z minulého století? Kolik takových taštiček mělo už svá nejlepší léta za sebou? Chudinky odrbané, zevnitř pokryté divokým graffiti z rozsypaných stínů, bronzeru a rtěnky, která se omylem otevřela?

 
A taková taštička většinou zůstává pohřbena hluboko v kabele, až pod tou husou, protože na veřejnost se něco takového už vytahovat opravdu nedá.
Proč si neudělat ve výbavičce trochu pořádek, abychom v okamžiku, kdy si chceme elegantně přetřít rtíky rtěnkou, působily jako dámy a ne jako popelky?

Začneme taštičkou.
Měla by být dostatečně velká, aby se do ní vešly všechno potřebné (ale opravdu potřebné) pomůcky , ale neměla by svou velikostí připomínat bednu na nářadí.
Nejlepší je volit omyvatelnou taštičku, která po otření vlhkým hadříkem nebo odličovacím ubrouskem přežije i tu největší kolizi paletky stínů s pinzetou na obočí.
Pokud je taštička lehce vypolstrovaná, tím lépe. Vaše drahocenné a někdy opravdu drahé poklady budou v bezpečí.
Takže taková ideální taštička by měla připomínat termo pouzdro na sendviče :-))

A co do ní?
Pouze to, co opravdu ten den využijeme. Takže bronzer v zimě, krabičku třpytek a paletku z dvaceti stíny můžeme s klidným svědomím nechat doma.
Taková kosmetická taštička je tak trochu i krabičkou první pomoci a poslední záchrany zároveň.
Takže v ní určitě užijete matující papírky, vatová kolečka a tyčinky na opravu rozmazaného makeupu nebo slíbnuté rtěnky. Určitě se budou hodit léky proti bolesti, náplast a nůžtičky na nehty.
K povinné výbavě patří i žvýkačky nebo větrové bonbony pro případ, že v té česnečce byl opravdu česnek :-O Gumička do vlasů, pár sponek a možná i skládací hřebínek. A několik zavíracích špendlíků pro případ, že by některá součást oděvu vypověděla službu.

Tak a teď to nejdůležitější, barvičky.
Ať máte ten den velký večerní make up nebo jen řasenku a lesk, tyhle základní potřeby využijete.
Kompaktní pudr proti lesklému nosíku, bílou tužku na vnitřní hranu víčka pro osvěžení unaveného pohledu, balzám na rty a aktuální tužku na rty a rtěnku, kterou máte ten den na sobě.
O mnoho víc opravdu není potřeba.
Je zbytečné nosit s sebou kompletní výbavu, kterou jsme ráno použily při tvorbě krasavice na našem ciferníku. Obočí stačí dokreslit jednou, stejně jako makeup si nebudeme někde za sloupem v divadle celý roztírat znovu. Pokud používáte kvalitní podklad/ primer, stíny vám přes den nikam neutečou, stejně jako kvalitní řasenka. Navíc pokusy o nanášení stínů pěnovým mikroaplikátorem na nalíčené oko většinou nedopadají dobře. Pestrobarevný monokl rozhodně není lepší, než trochu vybledlý oční makeup.
Co naopak do kosmetické taštičky raději nedávat? Parfém, který může vytéct a znehodnotit ostatní obsah taštičky. Prostředky intimní hygieny, abychom si ušetřily trapas, kdy si ve snaze najít rtěnku vyházíme před celou společností zásobu ólvejsek. A léky. Pokud jste jako já a nosíte s sebou pojízdnou ordinaci, stejně nechcete před ostatními vypadat jako hypochondr. A navíc, ta doba než člověk najde mezi několika druhy pilulek a černým uhlím tu zatracenou tužku na rty :-/
Do kosmetické taštičky taky nepatří náhradní ramínka k podprsence, ponožky, tanga, loňská svačina, krém na hemoroidy...ehm, vždyť víte. Prostě cokoli, co by vás mohlo na veřejnost více či méně kompromitovat.

Ovšem každá máme jednu podivnou nebo ještě podivnější věc, kterou v té taštičce prostě pro klid duše nebo pro radost mít musíme. Ať se okolí třeba rozsype smíchy. Přívěsek s olezlým plyšovým prasátkem, bublifuk ve tvaru medvídka Pů, nechutný plastový náramek, co nám dal milovaný malý člen rodiny a nebo třeba...nůž. (Ale psssst....)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.