pátek 7. prosince 2012

Hrátky s makeupem, aneb vyzrajte na něj

Několik tipů, jak nanášet makeup a pudr, aby vám posloužily co nejlépe.
Pokud jste dosud nesehnaly kvalitní plochý štětec určený přímo na makeup a stejně tak jste na tom se štětcem zvaným stippling brush (kónický štětec s černobílým zbarvením skunka), není třeba zoufat. Jako nouzové, ale překvapivě dobré řešení, vám poslouží štětec na tvářenku. Ovšem neplatí to pro štětce zkosené. Pokud má váš štětec na tvářenku kulatý tvar, je hustý a není extra heboučký, skvěle se bude hodit i na makeup. Prstem „potečkujte“ makeup na obličej, asi jako když vám maminka v dětství mazala Niveu nebo opalovací krém na váš křenící se ksichtík. Makepu ovšem raději dejte méně než té Nivey ;-) Pak tvářenkovým štětcem tečky makeupu krouživými pohyby rozetřete rovnoměrně po celém obličeji. Na štětec netlačte. Celý proces trochu připomíná potírání koláčů mašlovačkou ;-)
Tímhle způsobem dosáhnete rovnoměrného nanesení, dobrého krytí a zároveň lehkého vzhledu bez efektu masky. A navíc vám postačí mnohem menší množství líčidla. 


Našly jste konečně ten správný odstín makeupu a i vaše pleť si s ním rozumí? Jenže ouha, zdá se vám příliš hutný, nebo dáváte přednost lehčí vrstvičce či jemnějšímu krytí? Stačí makeup smíchat na hřbetu dlaně s obyčejným hydratačním krémem. Krém by měl mít řidší konzistenci, neměl by být mastný, neobsahovat ochranný faktor a ani žádné speciální vlastnosti (rozjasňovací, vypínací, proti vráskám, matující atd.) Speciální funkce má v tomto případě na starost makeup, který jste si vybraly. Na ruce se tahle směska míchá proto, že se díky tělesné teplotě lépe spojí.
Makeup se zředí a současně lépe splyne s pletí a bude vypadat přirozeněji.

Slyšíte všude, že jste příliš bledé a chtělo by to trochu „dodat barvičku“? Jsou vám vnucovány tmavší odstíny makeupu s tím, že se tónu pleti přizpůsobí, nebo vám dodají zdravou barvičku (na tuhle formulku už mám silnou alergii). Nedělejte to! Na tmavém obličeji a světlém krku není nic zdravého. Vždycky bude poznat, že to není váš přirozený tón pleti. Budete vypadat jako bledulka s našroubovanou hlavou vysolárkované krasávice :-/
Pokud opravdu toužíte po trošku hřejivějším výrazu v obličeji, použijte na hrany obličeje jemný odstín bronzeru. Vzhled bude přirozenější a ještě vám to zeštíhlí obličej :-)

Nikdy nedávejte makeup na rty. Za prvé není určen k jídlu a za druhé se vám pak smísí na rtech se rtěnkou. To vytvoří nehezký „jogurtový“ vzhled rtěnky :-(

Máte smíšenou pleť a už vás nebaví házet rypáčkem prasátka? Při líčení použijte na T-zónu kompaktní pudr, zatímco na zbytek obličeje sypký. Kompaktní pudr má lepší schopnost během dne pohlcovat přebytečný maz.

Stejný trik můžete použít i v případě, že chcete zjemnit pihy nebo červené žilky na nose.

Houbičku na nanášení kompaktního pudru ale vždy udržujte čistou. Pokud se na ní usadí neprodyšná vrstvička pudru slepeného kožním mazem, nebude při nabírání pudr pronikat do pórů houbičky. Tím pádem skončí všechen na vašem nose a vy budete vypadat jako princezna Krasomila schovaná u mlynáře.


Ze stejného důvodu vždy důkladně hustým měkkým štětcem oprašte po pudrování obličeje řasy a obočí. Pudr se totiž rád zachytává na chloupcích.
Při pudrování obličeje naneste trošku i na oční víčka. Za prvé je zmatníte a za druhé tak vytvoříte podklad, na kterém budou lépe držet oční stíny. Nehledě na to, že pudr sjednotí barvu pleti a případně jemně zakryje červené žilky.

Nikdy nedávejte extra dávku pudru přímo pod oči. Během dne se usadí v jemných linkách pod nimi a vytvoří vám parádní vrásky.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.