úterý 1. července 2014

Dovolenková krása


Jsou takové (a tací), kterým na nějaké kráse na dovolené nezáleží. Ale pak jsme tu my, co si nějaké to zkrášlování neodpustí ani u moře, u rybníka nebo v kempu.
Na druhou stranu se nám kolikrát nechce ukrajovat z drahocenného volna příliš času a taky máme na dovolené spoustu jiných věcí na práci. Třeba ochutnávat místní speciality, obdivovat pamětihodnosti nebo návštěvníky pláže :-)

Jak tedy na krásu na dovolené?
Nejdůležitější je ochrana před sluncem a povětrnostními vlivy. Nelepivý přípravek s vysokým ochranným faktorem, balzám na rty s tímtéž, pořádně účinný antiperspirant a případně ochranný sprej na vlasy, to je základ. Vyhlášená bledulka Simone Simmons z Epicy doporučuje tělový sprej s ochranným faktorem od privátní značky drogerie DM s názvem Sun Dance
Nelepí a netvoří na kůži nehezký bílý povlak. Navíc se vám nestane, že by se vám na kůži obtiskla barva z igelitky, kterou máte v autobuse opřenou o nohu, jako se to několikrát stalo mně. Běhat s tmavými šmouhami na údech a pátrat po jejich příčině byl docela trapas :-)) Pokud máte krátké vlasy, nebo plánujete nosit drdol, je lepší si pořídit i tyčinku s ochranným faktorem na citlivá místa a potírat jí například uši.

Ochranné spreje na vlasy mají v nabídce různé firmy. Pokud netrváte na ochranném faktoru, ale chcete vlasy spíš chránit před slanou či bazénovou vodou, můžete si vybrat z několika sprejů od korejské značky Missha. Mně osobně se líbí vůně toho modrého.
Dalším produktem, který se na dovolené docela hodí, je suchý šampon ve spreji. Stačí nastříkat ke kořínkům, vlasy promasírovat a pak pročesat. Prášek na sebe naváže mastnotu a vedlejším produktem je příjemné nadzvednutí vlasů u kořínků a tím pádem větší objem. Suché šampony různé kvality vyrábí spousta značek od těch dražších z kadeřnictví a parfumerií až po ty nejlevnější jako například essence. 
 
 
A když už jsme u vůně, alkohol obsažený ve voňavce dokáže v kombinaci se sluníčkem někdy nadělat docela paseku. Navíc na zpoceném a zahřátém těle se některé voňavky mění spíš na smraďavky. Takže je lepší na dovolenou vzít místo lahvičky s drahým parfémem jen tak zvanou tělovou spršku
Jedná se o osvěžující spreje. Používají se na kůži na těle a mívají svěží citrusové nebo mořské aroma. Když si takovou spršku dáte do ledničky, dokáže osvěžit tuplovaně :-) V nabídce je má například britská značka The Body Shop, která je svými tělovými produkty proslavená, nebo třeba Balea a Alverde z drogerií DM a jiné.
 
Co se týče líčení, je dobré vsadit na mastné, krémové a voděodolné produkty. A nepřehánět to. Přeci jen se v létě hodně potíme a rozteklé líčení nijak nezkrášluje ;-)
Protože dovolená nám poskytuje právě tu volnost a léto přímo vybízí, abychom se barevně vyřádili, můžeme při líčení sáhnout po barevných voděodolných tužkách. Stíny necháme čekat na chladnější dny. Voděodolné tužky zvýrazní oko a odolají potu i nějaké té salvě z vodní pistole.

Stejně jako voděodolný top coat na řasy. Tomu dávám přednost před voděodolnými řasenkami, které někdy řasy dělají kratší, nepoddajné a tuhé, slepují je a navíc se špatně odličují. 
Na obličej postačí matující báze, která zamaskuje větší póry, opticky vyhladí nerovnosti a zajistí, abychom se tak moc neleskly. Pro jistotu můžeme do kapsy nebo kabelky přidat ještě matující papírky. Barvičku do tváří nám dá všechno to plavání, skákání a poletování po cizích krajích :-)
Osvěžení obličeje a dekoltu zajistí minerální voda ve spreji. Ta se hodí i na cestu, kdy pleť vysušuje klimatizace v dopravním prostředku. Hodí se ale i do kanceláře, kde pleť trpí úplně stejně ;-)
Na trhu jsou ještě spousty vychytávek, které nám mohou zpříjemnit dovolenou. Stačí se jen porozhlédnout a vybírat :-) Ale nejdůležitější je vybrat ten správný cíl a tu správnou společnost a hlavně si dovolenou pořádně užít :-) Protože pak vám to bude zaručeně slušet i tak.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.