středa 24. dubna 2013

Jarní tání

Jak se zdá, i letos snad nakonec dorazí jaro. A tak je už nejvyšší čas probudit své tělo ze zimního spánku, oklepat zimní kožíšek a rozkvést tak, jako snad brzy rozkvetou i první jarní kvítky. Aby se nám rozkvétalo lépe a lehčeji, je dobře zbavit se i zimních zásob, kam se nám uložily všechny ty zimní knedlíčky, kachničky, omáčky a dortíčky proti zimní depresi. Takže první přichází na řadu jarní úklid. Odlehčení stravy, zařazení zeleniny, ovoce a jarních produktů se totiž projeví nejen na našem zdravotním a duševním stavu, ale i na té naší stránce, kterou ukazujeme světu. Zlepší se nám pleť, přestanou se nadměrně mastit vlasy a k tomu všemu nám bude víc do skoku. Protože lehčí ptáče dál doskáče, případně doletí :-)
Pokud jsme si v zimě pěstovali zimní srst, je na čase ji shodit. Pak ze sebe sloupneme starou kůži tělovým peelingem a nově odhalenou jarní pleť vyživíme svěžím tělovým mlékem s vitaminy.
Za podobnou péči nám bude vděčná i tvář. Jemný peeling s gelovými částečkami nebo ovocnou kyselinou odstraní vrchní slupku zrohovatělých buněk a rázem se nám před očima vyloupne svěží jarní květina. Hutné a výživné zimní krémy nahradíme silně hydratačním přípravkem na noc a lehkým krémem/fluidem na den. Ten by už měl obsahovat ochranný faktor SPF. Jarní slunce přeci jen začalo vystrkovat paprsky, i když zatím spíš nesměle.

 

Vyměníme tmavé laky na nehty za jasnější a jarnější barvy. A pokud se nám do nějakého malování a lakování nechce, nevadí. Na jaře stejně vypadá nejlépe přírodní manikura.
A líčení ? Konečně se můžeme probudit z šedavých a černobílých zimních tónů a pěkně se vybarvit. Sáhněte po všech barvách jarní přírody, které kolem se postupně uvidíte. Pastelové pastelky, jemné tóny šťavnaté zeleně a drobných kvítků, kuřátkově žlutá ? Proč ne. Pokud máte odvahu a náladu být za jarní vílu, jen do toho. Protože se jedná o jemné odstíny, můžete na víčka bez obav použít i dva tři oční stíny najednou. Nechte barvy prolínat, slévat se a vlnit jako voda v potůčcích. Pokud za normálních okolností nejste jemný typ a z růžové se vám dělá kopřivka, pro tentokrát to aspoň zkuste. Třeba se vám nezvyklý styl zalíbí. A z kopřiv si udělejte očistný čaj ;-)

Když si svůj život vybarvíte do jemně pastelova, předběhnete letošní loudavou přírodu a uděláte si jaro už teď :-) A pokud si přeci jen na ty barvičky netroufáte, pořád se můžete barevně vyřádit aspoň na vejcích. Tam je totiž naopak žádoucí, aby byly zmalované jako kraslice;-p


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.