neděle 2. února 2014

Lednové mlsání


V lednu mívám povánoční kocovinu ze všeho svátečního mlsání a jen horko těžko najíždím na zdravější režim všedních dní. Sladké pečivo a různé prefabrikované sladkosti, které moje tělo vyloženě nesnáší, se tedy snažím vyměnit za méně škodlivé mlsání.
Jak mi to jde či nejde, posuďte sami ;-)
 
První, a největší, položka jasně naznačuje, že nejsem žádný svatoušek. Ale copak můžu za to, že jsem k vánocům dostala největší balení mých milovaných Maltesers, jaké je v ČR k sehnání? Maltesers patří k mým londýnským výletům a pravidelně se jimi doslova přejím v letadle cestou zpět. Jenže teď je tady prodává síť prodejen Candy Store a to znamená jasné ohrožení mého novoročního předsevzetí :-))

Druhý pokus o zdravější mlsání je už trošku lepší, vysokoprocentní čokoláda Lindt s mým milovaným chilli, které jsem schopná nasypat i na zmrzlinu, a taky s mořskou solí.

Když mě honí mlsná a já se nechci nechat chytit, často mě zachrání ninžové v podobě japonských černých žvýkaček. Ty miluju a považuju za jedny z nejlepších žvýkaček obecně. Jsou větrové, dlouho vydrží, nedrolí se a nejsou tvrdé. Jen škoda, že se tak špatně shánějí :-(

A protože moje pleť nemá všechno to mlsání ráda, snažím se ji uchlácholit cucavými vitamíny. Zinek s vitamínem C od značky Maxi Vita na to funguje perfektně. Díky tomu, že se vstřebává přímo v ústech, má na mě lepší účinek. Aknózní projevy, kterými za mlsání prefabrikovaných sladkostí často platím, se drží zpátky. Když si stravu hlídám víc, daří se mi s pomocí těchto vitamínů dosáhnout téměř čisté pleti bez různých pupenců a velkých pórů. U žádného jiného doplňku stravy se zinkem jsem zatím tak výrazný účinek nezaznamenala.

A nakonec si musí pochutnat i můj nos. A proto teď v zimě pálím Yankee vosky s vůní koření a červeného ovoce. K vánocům jsem dostala zásobu vosků s vůní Vanilla Chai, které voní úplně jako indický čaj masala (masala tea/chai). A ten si ráda vařím sama a často si ho dám i v indické restauraci.

Tak a teď si jdu pěkně vzorně uvařit ovesnou kaši a slibuju, že dneska se na ty Maltesers ani nepodívám.

2 komentáře:

  1. Nicole, strašně děkuji za tip na vitamín C se zinkem:) už přes měsíc cucám, a pleť je krásná. Oškliváky, které má na svědomí horm.cyklus to sice neohrozilo, ale i tak se mi nyní pleť výrazně zlepšila. Ošetřuji ji stále stejně, takže tipuju, že to je zásluhou právě těchto vitamínů :) Vesper

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za ohlas. Jsem moc ráda, že ti to pomáhá :-)

      Vymazat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.