neděle 3. února 2013

Líčení pro Valentýnu

Tedy nejen pro ni, samozřejmě. Ve vší té růžové záplavě mě tak napadlo, proč nevymyslet nějaký boyfriend friendly look. Neboli líčení, které by chlapce a chlapíky neděsilo vrstvami omítky a neodrazovalo lepkavostí a válečným zbarvením. Je pravda, že v říši zvířat se většinou různé druhy pýří a natřásají, zdobí a nakrucují, aby udělaly dojem na svůj protějšek. Ale za prvé nic se nemá přehánět a za druhé, pýří se v drtivé většině samečci. A dovedete si představit, jak by byl takový páv zklamaný, kdyby si pávice někde koupila hezčí peří než on, nalepila si umělou korunku a snažila se ho svým vzhledem zastínit ? ;-))

Mno, u druhu lidského to je (jako asi se vším) postavené na hlavu. Zdobí se a nakrucují samičky v domnění, že čím barevnější a dražší peří, tím větší udělají dojem. Často si vypůjčují dokonce peří cizí v podobě umělých řas, nehtů, vlasů a dalších náhradních dílů.
Jenže přitahuje lidské pávy zrovna tohle ? Většina z nich vám řekne, že takovou přeplácanou pávici, ze které si večer musí nejprve ty přídavné části odlepit, si můžeme nechat.


 

Takže dnes to bude o kompromisu. Jak udělat radost sobě pocitem, že jsme upravené a nazdobené a zároveň neproměnit lákavou úpravu spíš v odstrašující válečné (z)malování.
Vycházejme z toho, že když s někým trávíte Valentýna (víkend ve dvou, večeři u příležitosti čehokoli....), dotyčný vás už nějakou dobu zná. Takže existuje jistá možnost, že je mu zhruba jasné, jak vypadáte doopravdy. Tudíž není třeba předstírat, že ty nalepovací řasy jsou vaše, že máte bezchybnou (bezchybně natřenou) pleť a že vám najednou přes noc narostlo dvakrát tolik vlasů.
Nesnažme se tedy být za jakousi neznámou divu schovanou za tajemnou masku vrstev make upu. To rande si dotyčný dál se svou dívkou a taky chce, aby tam jeho dívka přišla.

Pro tentokrát se soustředíme pouze na zakrytí nedostatků, které nás trápí a zdůraznění rysů, které máme na sobě rády.

Na pleť postačí tónující krém (tinted moistruiser), který sjednotí její barvu. Na místa, kterými se nechceme chlubit, vklepeme korektor a celou tvář jemně poprášíme sypkým pudrem. Pleť bude matná a my nebudeme mít pocit, že plamínky svíček se odráží na našem mastném nose a hází kolem sice růžová, ale zcela neromantická prasátka.
Tvářenka není nutná. Myslím, že průběh večera se postará o prvotřídní a zaručeně přírodní ruměnec;-) Postačí jemný dotek třpytivého pudru na lícních kostech, jen pro ten pocit.

Očním stínům dáme pro dnešek téměř volno a celé víčko pouze sjednotíme stínem v tělové barvě. Do vnitřního koutku oka můžeme vklepat trošku perleťového rozjasňovače. To pro případ, že by se nám o jiskru v oku náhodou nepostaral přítomný pán. Pro zdůraznění kontury oka postačí tmavě šedá nebo šedohnědá tužka. Tou uděláme na horním víčku linku tenkou jako vlásek, kterou můžeme lehce protáhnout do koketního „ocásku“ na vnější straně. Pak jemně vytečkujeme náznak linky mezi spodními řasami.
Kdo se nebojí kleštiček na řasy, vytočí brvy do svůdné mrkačky. Oči nejvíc zvýrazní prodlužující řasenka. V malé vrstvě, ale o to pečlivěji nanesená až ke konečkům. Řasenky s efektem umělých řas, zhušťující a jinak dramatické necháme raději v šuplíku.
A teď přichází dilema největší – rtěnka ano či ne ? Jak svůdná je podle vás představa, že se vám při polibku po rtech matlá něco vazkého a navoněného ? Myslíte, že pánové stojí o to mít lepkavý lesk až za ušima, nebo si otírat rudou rtěnku do rukávu ?
Nejlepším řešením je zabarvený balzám na rty, který se před prvním polibkem stačí vstřebat. A nebo ještě lépe tekutý pigment (lip tint). Červená nebo růžová vodička, která se okamžitě vpije do rtů a zanechá na nich nádech barvy, nikoli patlavou vrstvu. A protože nebudou mít rty pečlivě vykreslenou konturu, bude to spíš vypadat, jako byste se před důležitým večerem nervózně kousaly do rtů;-)
A co vlasy ? Nehte si svoje. Co asi ? Umýt a učesat naprosto stačí. Jakýkoli účes by stejně během večera padl rukou vašeho pána.

Nakonec už jen jemná sprška vůně. I s tou opatrně. Příliš silně vonící květina způsobí čmelákovi spíš nevolnost a bolest hlavy.

Poslední mrknutí do zrcadla a honem za ním.

 P.S. Nebo si můžete zvolit vůni večeře na plotně a rty od čokolády a zůstat doma. Proč si nepřipravit hezký večer sama se sebou ? Budete s někým, koho máte skutečně rády. A žádné smutnění. Ta čokoláda je přece celá pro vás!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji. Moc si cením vašich reakcí a těší mě, že věnujete svůj čas čtení mého blogu.